top of page

ARCHITECTEN

WAAROM KIEZEN VOOR EEN EXTENSIEF GROENDAK? DE BELANGRIJKSTE REDENEN:

  • Als waterbuffer: ontlasting van het rioleringsstelsel en een natuurlijk infiltratie van regenwater zijn een hot topic. Uw groendak kan hier mee de oplossing vormen. Retentie, buffer, waterhuishouding,… Bij de aanleg van uw groendak wordt er substraat geplaatst dat er voor zorgt dat het water ter plaatse blijft en niet afvloeit in de riolering!

  • Voor de bewoners zelf: Niet alleen de natuur maar ook de bewoners plukken de vruchten van een sedumdak. In zomer (of winter) is het vaak te warm (of te koud). Een sedumdak boven je hoofd zorgt voor een beduidend koeler binnenklimaat in de zomer en heeft een gunstig effect op het behoud van de warmte in de winter.

  • Ter verhoging van de opbrengst van zonnepanelen: Naast bovengenoemd gunstig effect in zomer & winter heeft een groendak ook een gunstig effect op het rendement van zonnepaneelinstallaties. Door de koelere omgeving die gecreëerd wordt boven een groen dak kunnen de panelen een hoger rendement genereren.

  • Levensverlening dakdichting: de dakdichting zal 2 tot 3 keer zo lang meegaan, omdat deze afgeschermd wordt van Uv-straling.

  • Esthetisch aspect: Wanneer het dak in het zicht lig zorgt de plaatsing van een extensief groendak voor een aangenaam uitzicht. Door het extensieve karakter hiervan zelfs met een minimaal onderhoud.

  • Biodiversiteit: Het verdwijnen van groen door bebouwing is verleden tijd! Door de aanleg van extensieve groendaken met sedumbeplanting (diverse soorten sedums, vetkruid) verbetert de biodiversiteit.

BIJ LID KAN U BEROEP DOEN OP ONZE SERVICE 'TOTAALPAKKET DAK EN GROENDAK'. DIT BIEDT KWALITEIT EN GARANTIE.

Dak en groendak worden nog te vaak als afzonderlijke delen bekeken. De dakwerker mist de kennis van het extensieve groendak en de aanlegger van het groendak mist de kennis van de dakwerker. LID is van mening dat de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en als dusdanig bekeken moeten worden om aan de hoogste kwaliteit te voldoen. 

 

Dankzij 40-jaar expertise kan LID vóór de plaatsing van het groendak alle nodige voorwaarden volledig controleren. Zo worden eventuele gebreken in de dakdichting nauwkeurig in kaart gebracht en opgelost, zodat problemen achteraf vermeden worden. 

 

LID biedt ook totaalpakketten aan waarbij zowel dak als groendak geplaatst worden. Het voordeel van deze combinatie bij één aannemer: betere kwaliteit van het dakwerk en dus minder problemen, een vlottere planning en plaatsing, en een meer competitieve prijs! Zo bezorgt LID u een totale GARANTIE op uw dakproject, zonder mogelijke discussies tussen verschillende aannemers.

VOOR WIE LEGT LID GROENE DAKEN?

LID werkt regelmatig samen met aannemers en architecten.

LID legt groendaken voor zowel particulieren, als bedrijven.

UW LID GROENDAKEXPERT EN
CONTACTPERSOON

Wim Windmolders 0473 64 66 16 013 33 38 78 wim@lid.be

CONTACTEER ONS NU VOOR EEN GRATIS OFFERTE OP MAAT!

bottom of page