top of page

Onderhoud en inspectie van platte daken


Platte daken zijn een essentieel onderdeel van elk industrieel gebouw, of het nu gaat over magazijnen, fabrieken of commerciële panden. Ze beschermen niet alleen tegen de weerelementen, maar dragen ook bij aan de esthetiek en functionaliteit van het gebouw. Net als andere delen van een gebouw vereisen platte daken echter wel regelmatig onderhoud en inspectie om hun levensduur te verlengen en dure reparaties te voorkomen.

Aandachtspunten bij het leggen van een industrieel plat dak


Maar eigenlijk begint het al bij het leggen van een plat dak. De manier waarop een plat dak wordt geplaatst, zal al in grote mate bepalen hoeveel onderhoud het dak later zal nodig hebben.


Het leggen van een industrieel plat dak is een complex proces dat precisie en expertise vereist. Hier zijn bijvoorbeeld enkele cruciale aspecten waarop gelet moet worden:


  • Materiaalkeuze: Afhankelijk van het type gebouw en het beoogde gebruik, moet het juiste materiaal worden gekozen. Materialen zoals EPDM en bitumen of roofing hebben elk hun eigen voordelen en toepassingen.

  • Isolatie: Een goede isolatie is essentieel om energie-efficiëntie te garanderen en de binnentemperatuur te reguleren.

  • Waterafvoer: Een efficiënt afwateringssysteem voorkomt waterophoping en daarmee gerelateerde problemen zoals lekkages en structurele schade.

  • Veiligheid: Tijdens het leggen moet rekening worden gehouden met veiligheidsmaatregelen, zowel voor de werknemers als voor de integriteit van het gebouw.

Het belang van regelmatig onderhoud en inspectie


Platte daken zijn onderhevig aan verschillende externe factoren zoals regen, sneeuw, wind, hitte en UV-straling. Deze factoren kunnen leiden tot slijtage, lekkages en andere problemen. Regelmatige inspecties kunnen vroegtijdig problemen opsporen, waardoor de kosten voor reparaties aanzienlijk worden verminderd.

Veelvoorkomende mankementen bij industriële platte daken


Maar zelfs regelmatig onderhoud kan niet voorkomen dat er af en toe schade is aan het dak. Klanten die ons contacteren voor een herstelling, hebben vaak te maken met één van de volgende mankementen:


  • Lekkages: Dit is het meest voorkomende probleem en kan ontstaan door slijtage, beschadigingen of een slechte afwatering.

  • Blazen of bellen: Door temperatuurschommelingen kunnen er luchtbellen onder de dakbedekking ontstaan.

  • Scheuren en barsten: Door blootstelling aan UV-straling en andere weersinvloeden kan het dakmateriaal gaan scheuren.

  • Verstopte afvoeren: Bladeren, vuil en ander afval kunnen de afvoeren verstoppen, wat kan leiden tot waterophoping.


Waarom kiezen voor Limburgse Industriële Dakwerken?


Bij Limburgse Industriële Dakwerken weten we wel raad met al deze schadegevallen. In de loop der jaren hebben we een enorme expertise opgebouwd, en zijn we uitgegroeid tot dé autoriteit in het onderhouden en herstellen van industriële platte daken. Hier zijn maar enkele van onze vele troeven:


Expertise: Limburgse Industriële Dakwerken heeft jarenlange ervaring in het leggen, repareren en onderhouden van industriële platte daken. Ons team van professionals is getraind om elk dakprobleem te identificeren en op te lossen.


Lokale aanwezigheid: Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn onze thuis. We kennen de specifieke uitdagingen en behoeften van de regio. Dit stelt ons in staat om snel te reageren en diensten op maat te leveren.


Kwaliteit: We gebruiken alleen hoogwaardige materialen en technieken om ervoor te zorgen dat uw dak bestand is tegen de elementen en de tand des tijds doorstaat.


Klantgerichtheid: Bij Limburgse Industriële Dakwerken staat de klant centraal. We streven ernaar om elke klant een persoonlijke en efficiënte service te bieden.


Contacteer ons


Het onderhouden en inspecteren van uw platte dak is essentieel, evenals het hebben van kennis over de aandachtspunten bij het leggen of renoveren van een dak. Door te kiezen voor Limburgse Industriële Dakwerken kiest u voor kwaliteit, expertise en een persoonlijke aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte, inspectie of onderhoud van uw dak!

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page