top of page

Welke premies stelt de Vlaamse overheid ter beschikking voor energiezuinige verbouwingen?

Bijgewerkt op: 27 sep. 2022


Het wordt nog wel eens vergeten, maar een goed dak is een van de beste en meest efficiënte manieren om energie te besparen. Zeker in deze tijden waarin de energiefacturen de pan uit rijzen, is iedere euro aan besparing mooi meegenomen. Alhoewel investeren in kwalitatieve dakisolatie enige werkzaamheden kan kosten, kan u gelukkig rekenen op verschillende soorten steun vanuit de overheid. Bij Limburgse Industriële Dakwerken specialiseren wij ons al jaren in het isoleren van alle soorten daken in Limburg, Vlaams Brabant en Antwerpen, en helpen we u graag met het bekomen van de relevante informatie voor de renovatie van uw dak.


"Mijn VerbouwPremie" voor daken


Waar vroeger de meeste premies van netbeheerder Fluvius, inclusief de renovatiepremies, individueel aangevraagd dienden te worden, ligt die situatie tegenwoordig iets anders. Sinds 1 juli van dit jaar is het overgrote deel van de Fluvius-premies voor energiebesparende investeringen namelijk verzameld onder de noemer Mijn VerbouwPremie. Deze kunnen vanaf 1 oktober 2022 volledig online worden aangevraagd.


Welke werken komen in aanmerking voor een verbouwpremie?


In de categorie van de energiebesparende renovatiewerken komen heel wat dakwerken in aanmerking voor premies. Zo kan u een premie aanvragen voor, onder meer, de plaatsing van nieuwe dakisolatie, de verwijdering van asbest, en de behandeling van houten structuren tegen zwammen en insecten.

Komt u in aanmerking voor een verbouwpremie?


Een groot aantal profielen komt in aanmerking voor een verbouwpremie voor het dak


  • Een eigenaar of investeerder die een bestaande woning of ander type gebouw voorziet van moderne dakisolatie, eventueel gecombineerd met de verwijdering van asbest.

  • Een eigenaar-bewoner met een laag of gemiddeld inkomen, of een verhuurder via een sociaal verhuurkantoor, die kiest voor dakisolatie of isolatie van de zoldervloer.

  • Een investeerder van een volledig appartementsgebouw of een vereniging van mede-eigenaars die investeert in dakisolatie, zoldervloerisolatie en eventueel gelijktijdige asbestverwijdering.


Wenst u meer informatie over Mijn VerbouwPremie van Fluvius of ondersteuning bij de aanvraag van de relevante verbouwpremies voor uw project? Neem dan vrijblijvend contact op met Limburgse Industriële Dakwerken in Herk-de-Stad!

57 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page