Ecologische besparingen

Ecologische besparingen zijn niet uit de lucht gegrepen, neem het voorbeeld van een KMO met een gebouw van 1000 m² met aansluitend 250 m² burelen. Opgevat als een lichte staalconstructie en meer dan 10 jaar oud. Volgens de toen geldende regels 50 mm isolatie en een 1.2 mm dikke pvc laag mechanisch bevestigd op drager in 0,65 mm staalplaat als dak.De werkplaatsen worden in wintertijd (ong. 6 maanden per jaar) verwarmd, met een hoog verbruik en een zeer laag warmterendement. Burelen worden in de zomer gekoeld en in de winter verwarmd.

Door uitsluiting van de thermische bruggen in de dakconstructie, door dampschermen op de juiste plaats te brengen, door de toepassingen van de juiste isolatie en isolatiedikten, en door het plaatsen van de juiste dakbedekking, door toepassing van zonnecellen voor opwekking van elektriciteit en zonneboiler voor waterverbruik, door rest elektriciteit te leveren aan het net kan de netto kost terug gebracht worden tot een fractie, zelfs zonder te raken aan de gevels.

Voor de dakbedekking en de isolatie wordt rekening gehouden met een levensduur van 30 jaar en meer (zoals de geschatte levensduur zonnepanelen).

Zonder dan nog te spreken van de fiscale voordelen en de subsidie regeling die er in België bestaat.

Wanneer een goede studie vooraf gaat aan een degelijke renovatie, of nog beter wanneer van af het ontwerp grondig bestudeerd wordt wat de levensduur en levenskwaliteiten zijn van een dakopbouw, en het financiële plaatje bekeken en afgerekend wordt op de levensduur zou dit wel eens in het voordeel van C2C kunnen uitvallen.

Bart Ceustermans
1 oktober 2014

Contacteer ons nu voor een gratis offerte op maat!