top of page

Premies voor dakrenovatie voor KMO

Bijgewerkt op: 7 dec. 2021

Gunstige investeringsaftrek voor KMO

Het loont momenteel zeker de moeite om in uw eigen bedrijf te investeren voor toekomstgericht en duurzaam ondernemen. Gezien de huidige subsidieregelingen is het nu niet alleen voor woningen interessant om dakisolatie aan te laten brengen, maar ook voor de KMO. Sinds 2018 bedraagt de hoogte van de investeringsaftrek maar liefst 20 procent. Deze aftrek houdt in dat de KMO 20 procent van de gedane investeringen in mindering mag brengen op de belastbare winst van de onderneming. Dat geldt voor alle energiebesparende maatregelen en milieuvriendelijke investeringen. Zo wordt het vernieuwen en isoleren van uw dak wel erg voordelig. En niet te vergeten dat u met een optimale dakisolatie ook nog eens in de jaren daarna aanzienlijk bespaart op uw energiekosten.


Premies voor dakrenovatie voor KMO

Hoe gaat de premie voor dakisolatie in zijn werk?

Om in aanmerking te komen voor een investeringsaftrek moet u zich wenden tot het Vlaams, Waals of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Hier vraagt u ten behoeve van uw belastingadministratie een attest aan voor de isolatiepremie. Deze éénmalige subsidie bedraagt € 4 per m², wanneer u de isolatiewerken door een erkende aannemer laat uitvoeren. Een andere voorwaarde is dat er een isolatiewaarde, ofwel R-waarde, van 4,50 K/W wordt behaald. Schakel hiervoor dus altijd een professional in en vraag Limburgse Industriële Dakwerken naar de mogelijkheden.


Een voordelige totale dakvernieuwing

In veel daken zijn nog asbesthoudende materialen verwerkt. Aan een dakrenovatie voor de industrie zijn dan hogere kosten verbonden. Momenteel worden de kosten voor het verwijderen van asbestdaken bijna geheel gedekt door de huidige aftrek voor milieuvriendelijke investeringen. Deze bedraagt maar liefst € 8 per m². In de praktijk betekent dit dat het verwijderen van een asbestdak voordelig gerealiseerd kan worden, als u meteen kiest voor dakisolatie die voldoet aan de wettelijke normen. Voor het renoveren van een asbesthoudend dak ontvangt u in dat geval een aantrekkelijke premie van in totaal € 12 per m². Aarzel dus niet langer om Limburgse Industriële Dakwerken te contacteren voor een afspraak om direct te profiteren van deze overheidssteun.


82 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page